Dags för nytt avtal i skärgården

Förhandlingarna om skärgårdsavtalet startar i nästa vecka. Seko sjöfolk och Almega har redan träffats för att överlämna respektive parts yrkanden inför överläggningarna.

Läs mer

Sjöbefälen får behålla tarifferna

Sjöbefälens strejk i skärgårdstrafiken är över. Sjöbefälsföreningen och Almega har tecknat ett nytt avtal.

– Vi vann striden om tarifflönerna, det var det viktigaste för oss, säger Mats Jäderland, vd Sjöbefälsföreningen.

Läs mer

Avtalsförhandlingar storsjö- & färjeavtal

Våra kollektivavtal med SARF som prolongerades tre månader i februari löper ut den 31 maj. En första kansliöverläggning där Seko diskuterade våra yrkanden till SARF har hållits, nästa steg i förhandlingarna är att förhandlingsdelegationen kallas in till den 2, 27 och 30 maj. Vi återkommer med information efter den första förhandlingen i nästa vecka.

Skriv avtalsmotioner!

Det är dags att skriva motioner med avtalsyrkanden inför de kommande avtalsförhandlingarna. Det skall med namn, personnummer och kontaktuppgifter framgå vem som skrivit motionen samt om den är antagen på medlemsmöte etc. En motion för varje yrkande, t ex en om kortare arbetstid och en om t ex arbetsmiljö etc.

Läs mer

Vi stödjer våra strejkande vänner!

Just nu strejkar våra vänner som arbetar på Veolias Öresundståg och Snälltåg.
Anledningen är att tågoperatören Veolia vill säga upp hundratals anställda samtidigt som man vill omvandla en stor del av de tidigare heltidstjänsterna till otrygga tim- och deltidsjobb. Almega som förhandlar för Veolias räkning har vid tidigare tillfällen som t.ex. vid skärgårdskonfliken i slutet av förra året, tydligt visat att de vill urholka den svenska modellen genom otrygga anställningar och lägre löner. Vi i Seko sjöfolk stödjer våra strejkande vänner inom järnvägen - Heltid ska vara norm för tågvärdar och lokförare. Det ska vara ordning och reda på arbetsmarknaden!

Vill du veta mer om Tågkonflikten?
På Sekos hemsida kan du läsa mer och följa Sekos arbete för ordning och reda på järnvägen.

Utan Sekos medlemmar stannar Sverige!

Fler artiklar...


Notice: Undefined variable: app in /home/sjofolk/public_html/templates/yoo_nano3/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sjofolk/public_html/templates/yoo_nano3/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12