Strejk inom skärgårdstrafiken

Almega har tvingat ut Seko i strejk genom att svara nej till medlarnas slutbud. Ett bud som Seko accepterade.

Sedan i måndags den 4 november kl 12 strejkar Sekos medlemmar inom skärgårdstrafiken för rimliga arbetsvillkor och en löneökning som motsvarar vad övriga grupper på arbetsmarknaden har fått. Länk till Aftonbladet Debatt.

Almega som representerar arbetsgivarna har från början haft en hårdnackad attityd som tvingat fram strejken.

De senaste dagarna har det kommit in 1000-tals reaktioner på nätet till stöd för Sekos önskemål om rimliga arbetsvillkor och löner. Bland annat har Hotell och restaurang facket, Seko Tunnelbanan Klubb 111 och Sektion Spårvägen Trafik-Teknik i Kommunal Väst för att nämna några som visat sitt stöd.

Samtidigt har arbetsgivarens svarat med strejkbryteri. Efter utlyst strejk lämnade två av Strömma kanalbolagets båtar lämnade kaj i Stockholm. Detta trots att tre fackliga representanter från Seko gått ombord på båtarna för att informera om konflikten och om möjligt övertyga de ansvariga att inte lämna kaj.

Seko fortsätter med att arbeta för lösning på konflikten, men Almega vill inte fortsätta förhandlingarna. Här kan du läsa hur vi ser på saken. Följ med i vad som händer i sociala medier Twitter och Facebook.